Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΕΙΤΕ "ΟΧΙ" ΣΤΙΣ ΒΕΝΖΟΔΙΑΖΕΠΙΝΕΣ!



Οι βενζοδιαζεπίνες, είναι ναρκωτικά. Προκαλούν εξάρτηση, παρόμοια με αυτή που προκαλεί το αλκοόλ, ή και χειρότερη, γι' αυτό και δεν πρέπει να συνταγογραφούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, συμβαίνει το αντίθετο, με αποτέλεσμα τη δημιουργία χιλιάδων άρρωστων εξαρτημένων ανθρώπων. Οι προκαταλήψεις, τα τεράστια κέρδη απ' αυτά τα φάρμακα, το γεγονός ότι αποτελούν την εύκολη λύση δια πάσα νόσο και πάσα μαλακία, έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία στρατιών ναρκομανών - θυμάτων των ηρεμιστικών σε όλο τον κόσμο. ΕΥΤΥΧΩΣ κάποιοι γιατροί, όπως η Dr. Heather Ashton, διερεύνησαν το πρόβλημα των ουσιών αυτών εις βάθος και πρόσφεραν στους εξαρτώμενους ασθενείς λύσεις και τρόπους διαφυγής και θεραπείας.
Όποιος θέλει να διακόψει με ασφάλεια τα ηρεμιστικά - βενζοδιαζεπίνες πρέπει να διαβάσει το Ashton Manual. 

Θα το βρει δωρεάν σ' αυτή τη διεύθυνση

Αυτά τα φαινομενικά αθώα χάπια βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ελληνική οικογένεια (στην Ελλάδα η υπερσυνταγογράφησή τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο!) και το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες εξαρτημένοι πολίτες, με ποικίλα προβλήματα σωματικά και ψυχικά.

Οι βενζοδιαζεπίνες κυκλοφορούν στην Ελλάδα με διάφορα ονόματα

Xanax (αλπραζολάμη)
Tavor - πρόκειται για το γνωστό Ativan (λοραζεπάμη)
Stedon - πρόκειται για το πασίγνωστο Valium (διαζεπάμη)
Rivotril - ευρύτερα γνωστό σε άλλες χώρες ως Klonopin (κλοναζεπάμη)
Lexotanil - (βρωμαζεπάμη)


και πολλά-πολλά άλλα.
Εδώ μια καλή λίστα με την ουσία, τα brand names, το χρόνο που χρειάζονται για να δράσουν, το χρόνο ημιζωής:         

Τα ηρεμιστικά αυτά σε αναγκάζουν να αυξάνεις τη δοσολογία συχνά, προκειμένου να διατηρείς το επιθυμητό αποτέλεσμα που επιφέρουν. Ταυτόχρονα προξενούν ποικίλες αλλοιώσεις στο σώμα, στο μυαλό και στην ψυχολογία.
Είτε άμεσα είτε έμμεσα σχεδόν κάθε λειτουργία του εγκεφάλου επηρεάζεται από τις βενζοδιαζεπίνες. Πρωτίστως επιδρούν στους υποδοχείς GABA του εγκεφάλου, ενισχύοντας τη δράση του χημικού GABA (Γ-αμινοβουτυρικό οξύ). Πρόκειται για έναν νευροδιαβιβαστή που μεταφέρει μηνύματα από τον ένα νευρώνα του εγκεφάλου στον άλλον. Τα μηνύματα μπορούν να συνοψιστούν σε μια λέξη: "ΗΡΕΜΗΣΕ". Το 40% των εκατομμυρίων νευρώνων του εγκεφάλου ανταποκρίνονται στο GABA, που σημαίνει ότι το GAΒA έχει μια ηρεμιστική δράση στον εγκέφαλο (είναι το φυσικό μας ηρεμιστικό και υπνωτικό).



Αυτή η φυσική δράση του GABA ενισχύεται από τις βενζοδιαζεπίνες (όσο μεγαλύτερη η δόση, σε τόσο μεγαλύτερο βαθμό).
Επίσης, οι βενζοδιαζεπίνες επιδρούν σε δικές τους περιοχές (υποδοχείς) που βρίσκονται πάνω στους υποδοχείς GABA.
Τα διαφορετικά είδη υποδοχέων βενζοδιαζεπινών έχουν ελάχιστα διαφορετικές λειτουργείες. Ένα είδος είναι υπεύθυνο για τα καταπραϋντικά αποτελέσματα, άλλο για τα ηρεμιστικά, και άλλο (ή συνδυασμός τους) για τα αντιεπιληπτικά αποτελέσματα.


Σαν αποτέλεσμα της ενίσχυσης της δράσης του GABA από τις βενζοδιαζεπίνες, η παραγωγή υπαρχόντων νευροδιαβιβαστών απ' τον εγκέφαλο (συμπεριλαμβανομένης της νορεπινεφρίνης, της σεροτονίνης, της ακετυλοχονίνης και της ντοπαμίνης) μειώνεται. Αυτοί οι νευροδιαβιβαστές είναι απαραίτητοι για τη φυσιολογική ετοιμότητα, τη μνήμη, το μυϊκό τόνο, το συντονισμό, τη συναισθηματική ανταπόκριση, τις φυσιολογικές ενδοκρινολογικές λειτουργίες, τον φυσιολογικό καρδιακό ρυθμό, τον έλεγχο της πίεσης και πολλές άλλες λειτουργίες - όλες αυτές μπορούν να υποστούν ζημιά απ' τις βενζοδιαζεπίνες!

Άλλοι υποδοχείς των βενζοδιαζεπινών, που δεν έχουν σχέση με το GABA, βρίσκονται στα νεφρά, στο παχύ έντερο στο αίμα κ.λπ.

Το χειρότερο απ' όλα: O εγκέφαλος, με τη χρόνια λήψη των φαρμάκων (για κάποιες βενζοδιαζεπίνες και για κάποιους ανθρώπους λίγες εβδομάδες είναι αρκετές) "μαθαίνει" ότι δεν έχει ανάγκη από τόσο GABA για να λειτουργεί σωστά, και αρχίζει να παράγει λιγότερο. Όσο πιο πολύ λαμβάνει την τεχνική βοήθεια τόσο πιο πολύ αντιλαμβάνεται ότι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ GABA (το φυσικό του ηρεμιστικό). Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν ένας χρόνιος χρήστης ξαφνικά διακόπτει τη χρήση των φαρμάκων. Μένει ΕΚΘΕΤΟΣ χωρίς φυσικό τρόπο αντιμετώπισης του στρες. Όπου "στρες" δεν εννοούμε το φυσιολογικό άγχος, αλλά την πλέον επώδυνη στέρηση που μπορεί να βιώσει το σώμα (ακόμα και η στέρηση της ηρωίνης περνάει σε λίγες εβδομάδες και δεν μπορεί να επιφέρει τον ΘΑΝΑΤΟ σε αντίθεση με τη στέρηση κάποιων βενζοδιαζεπινών, όπως το xanax, από υψηλές δόσεις, αν η διακοπή γίνει απότομα). Μιλάμε για συμπτώματα όπως:

Μύες/ αρθρώσεις: Πόνοι στους μύες, πόνοι στις αρθρώσεις, τρέμουλο, μυοκλονικοί σπασμοί.
Γαστρεντερολογικά: στομαχικοί πόνοι, κράμπες, διάρροια, φούσκωμα, δυσπεψία
Κεφάλι/πρόσωπο: πόνοι στο σαγόνι, πόνοι στα δόντια, πίεση στο κεφάλι, κάψιμο στο μέτωπο, τρίξιμο δοντιών, πονοκέφαλος / ημικρανία, παραισθησίες στο πρόσωπο, μυρμήγκιασμα στο κεφάλι, ζαλάδα
Διαταραχές αντίληψης: αίσθημα ότι περπατάς πάνω σε σύννεφο, ότι το σώμα είναι από ζελέ, τα αντικείμενα δείχνουν διαφορετικά, υπερευαισθησία στο φως, στον ήχο, στην αφή, αίσθημα ότι ο εγκέφαλος κινείται μέσα στο κεφάλι, αίσθημα υπερβολικού κρύου ή ζέστης, φαγούρα, αίσθημα εντόμων κάτω απ' το δέρμα
Αναπνευστικό: δύσπνοια, δυσκολίες στην αναπνοή, ταχύπνοια
Νευρολογικό: τρέμουλο, αίσθημα σαν ηλεκτροσόκ σε όλο το σώμα, παραισθησίες, κάψιμο, μούδιασμα, νευραλγίες
Καρδιολογικό: διαταραχές στην πίεση του αίματος, αίσθημα παλμών, ταχυκαρδία
Ισορροπία: ζάλη, διαταραχές ισορροπίας στη βάδιση, έλλειψη συντονισμού, ίλιγγος
Όρεξη: μειωμένη ή αυξημένη όρεξη, δίψα, απότομη απώλεια βάρους, εμετός
Ύπνος: ψευδαισθήσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου, αϋπνία, εφιάλτες, σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
Ουροποιητικό: ακράτεια, συχνουρία
Ορμονολογικό: διαταραχές περιόδου
Ακοή: αλλοιωμένη ακοή, εμβοές ώτων/κουδουνίσματα
Αποπροσωποποίηση/ αποπραγματισμός: αίσθημα ότι είσαι αποκομμένος απ' τα πράγματα, απ' τους άλλους, απ' τον εαυτό σου και το σώμα σου, ότι δεν υπάρχεις, ότι δεν βλέπεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη
Ψυχολογικά Συμπτώματα: κατάθλιψη, αυπνία, ιδιαίτερα αυξημένο άγχος, κρίσεις πανικού, δύσπνοια, νευρικότητα
Σεξουαλικότητα: μειωμένη (και σπάνια αυξημένη) λίμπιντο
Συμπεριφορά:επιθετικότητα, απάθεια, εχθρικότητα, υπερκινητικότητα, υστερικό γέλιο, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές
Φοβίες: φόβος για τρέλα, αγοραφοβία, φόβος απώλειας ελέγχου, φόβος επικείμενης καταστροφής, φόβος θανάτου
Σπάνια και μετά από απότομη διακοπή σε υψηλές δοσολογίες (κυρίως σε βενζοδιαζεπίνες με μικρό χρόνο ημιζωής): ντελίριο, ψύχωση, ψευδαισθήσεις, επιληπτικές κρίσεις

Προκαλεί εντύπωση που δαιμονοποιούμε τα παλιότερα φάρμακα (valium...) και εμπιστευόμαστε τα νεότερα (xanax). Στην πραγματικότητα τα νεότερα σκευάσματα, αυτά με τον μικρό χρόνο ημιζωής (το xanax έχει τον μικρότερο) προκαλούν όχι μόνο τη χειρότερη μορφή ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ αλλά και τα πλέον επώδυνα και επικίνδυνα στερητικά σύνδρομα.
Δεν είναι τυχαίο που γιατροί ΨΑΓΜΕΝΟΙ επάνω σε αυτά τα ναρκωτικά  (γιατί οι περισσότεροι, δυστυχώς, δεν είναι) προτείνουν την αντικατάσταση μιας βενζοδιαζεπίνης μικρής ημιζωής με μια βενζοδιαζεπίνη μεγαλύτερης (για παράδειγμα η Dr.Ashton προτείνει τη σταδιακή αντικατάσταση του xanax με το valium). Στην Ελλάδα, ωστόσο, είναι από δύσκολο έως αδύνατον να βρεθεί γιατρός που θα στηρίξει τον ασθενή που θέλει να ακολουθήσει τον εύκολο τρόπο διακοπής των δυσκολότερων ηρεμιστικών, συνταγογραφόντας του τα απαραίτητα χάπια. Θα συστήσει τη σταδιακή απευθείας διακοπή (και συνήθως σε χρόνους μη ρεαλιστικούς). Παράδειγμα - η διακοπή 0,25mg xanax την ημέρα είναι μη ρεαλιστικός τρόπος.

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΙΑΣ  ΒΕΝΖΟΔΙΑΖΕΠΙΝΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ  Α Ρ Γ Α !!! Ας πάρει μήνες, ας πάρει χρόνια. Είναι ο μόνος τρόπος να ελαχιστοποιηθούν τα στερητικά συμπτώματα και να αποφευχθούν τα επικίνδυνα - όπως είναι οι επιληπτικές κρίσεις και το delirium tremens.

Για την Dr. Ashton
H Heather Ashton ίδρυσε και λειτούργησε μια κλινική απεξάρτησης για τους ανθρώπους που είχαν μπλέξει με βενζοδιαζεπίνες, απ' το 1982 έως το 1994. Στην κλινική περιέθαλψε και βοήθησε πάνω από 300 ασθενείς, παρατηρώντας την πρόοδό τους μέρα με τη μέρα και μαθαίνοντας πολλά για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες της χρήσης αυτών των ουσιών. Κάποιοι απ' αυτούς ήταν χρήστες για πάνω από 20 χρόνια, και κατάφεραν επιτυχώς να διακόψουν τα φάρμακα, απ' τα οποία ήθελαν να απαλλαχθούν επειδή δεν ένιωθαν καλά, έχοντας ποικίλα συμπτώματα σωματικά και ψυχολογικά. Όπως αναφέρει η Dr. Ashton "Πολλοί είχαν υποβληθεί σε νοσοκομειακές εξετάσεις με πλήρεις γαστρεντερολογικούς, καρδιολογικούς και νευρολογικούς ελέγχους (σχεδόν πάντα με αρνητικά αποτελέσματα). Ένας αριθμός τους είχε εσφαλμένα διαγνωστεί με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Αρκετοί είχαν χάσει τις δουλειές τους λόγω συνεχών ασθενειών".
Οι ασθενείς αντιλήφθηκαν πρώτοι, πριν από τον ιατρικό κλάδο, ότι η μακρόχρονη χρήση βενζοδιαζεπινών δημιουργούσε προβλήματα.
Σ' αυτό το ολιγόλεπτο βίντεο η Dr. Ashton μιλάει για την ασφαλή διακοπή των βενζοδιαζεπινών:


περισσότερα σχετικά με τις βενζοδιαζεπίνες και την ασφαλή διακοπή τους σύντομα...

26 σχόλια:

  1. Θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση από τον διαχειριστή του blog σχετικά με την ασφαλή διακοπή αυτών των φαρμάκων και αν μπορείτε επικοινώνηστε μαζί μου μεσω e-mail (avra133@gmail.com)
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΑΚΟΠΗ XANAX.TA ΠΑΙΡΝΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΜΗΝΕΣ 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙ.ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΛΑΤΩΣΑ ΣΕ 2 ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ!!ΠΑΙΡΝΩ ΚΑΙ 2.1/2ΣΕΡΟΧΑΤ.MAIL:PASMIG@HOTMAIL.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ πιστεύω οτι μπορουν να βγάλουν οι φαρμακευτικές εταιρίες αγχολυτικα χωρίς να προκαλούν εξάρτηση και ανοχή αλλά δεν το κάνουν για δικά τους συμφέροντα. Οι βενζοδιαζεπίνες είναι ναρκωτικά μακρια απο αυτα
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περνώ ζαναξ έξι χρόνια για αγχώδη διαταραχή μη τα γράφεται έτσι και τρομάζετε τον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστυχώς πρέπει επιτέλους κάποιος να ταρακουνήσει τον κόσμο περί βενζό....Τα παίρνω τώρα 8 χρόνια σίγουρα (Vulbegal+Hipnosedon).Προσπαθώ να τα κόψω,αλλά δύσκολα,αφού τα συμπτώματα είναι όπως αναγράφει πάνω-κάτω.Έχω ελαττώσει τον τελευταίο μήνα όσο μπορώ,αφού πηγαίνω σε σχολές (Ιεκ,Επαλ) ,όπου το μυαλό πρέπει να είναι "καθαρό" και όχι να κοιμάται.Τα Hipnosedon κατάλαβα πως δεν τα χρειάζομαι,όμως παίρνω σίγουρα 2 Vulbegal/ημέρα (το ιδιο+χειρότερα,αφού είναι 2mg αντι 1mg).Εχω κουραστεί γενικά με την κατάσταση αυτή.Να πηγαίνω κάθε μήνα να τα γράφω,βλάπτοντας την υγεία μου πολύ σοβαρά και να τα πληρώνω 60€ σύνολο!! (30€ γιατρός+15€ Φαρμακείο+15€ μεταφορικά).Ή γιατρός που μου τα γράφει,δεν ξέρει φυσικά το πως θα τα κόψω,λεφτά να παίρνει κ' όλα καλά. Είμαι σχεδόν 34 ετών και λυπάμαι για την ζημιά που προκάλεσα στον εαυτό μου μαζί με υποκατάστατο του κράτους,βουπρενορφίνη...για την οποία επίσης κανείς δεν λέει πως μπορώ να σταματήσω όσο πιο ανώδινα γίνεται,μετά απο 10 χρόνια!!!Αν κάποιος ξέρει κάτι για αυτό,ας γράψει (fairytaile79@gmail.com).Διάβασα για κάψουλες vibralis και ελπίζω να βοηθήσουν,Θα ήθελα όμως κάτι για τον ύπνο,αφού αυτά που παίρνω (βένζο),έχω πάθει ανοσία.Ποιό φάρμακο θα ήταν κατάλληλο στην δική μου περίπτωση που λέγεται Αποτοξίνωση ???
    Να πω και για τα xanax..γνωρίζω πως τα παίρνουν άτομα με κρίσεις πανικού.Όμως παίρνουν την ελάχιστη δοσολογία που είναι νομίζω 0,5mg.
    Εσυ πόσο καιρό τα παίρνεις και προσπάθησες ποτέ να τα διακόψεις? Αν ναι ποιά τα συμπτώματα?Επίσης ποιά ή γνώμη σου απάνω στα χάπια αυτά ,τα λεγόμενα Βενζοδιαζεπίνες?
    Τέλος συμβουλεύω απο πείρα πια,να μην τα ξεκινήσει κανείς και για κανέναν λόγο.Είναι ότι πιο χαζό υπάρχει πραγματικά.Πόσα κύτταρα μας έχει κάψει άραγε κ' οργανικές βλάβες? Ή φύση έχει προνοήσει για όλα, και εκεί υπάρχουν επίσης όλα,αρκεί να ξέρεις να ψάξεις σωστά τι θέλεις και το γιατί.Το ίδιο ισχύει και για εμένα...."στερνή μου γνώση,να σε είχα πρώτα" !!!
    Εύχομαι να σταματήσει αυτό το νόμιμο εμπόριο των χαπιών αυτών,ειδικά σε νέα άτομα.Αμαρτία....Ευχαριστώ που και αν με ακούσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα περνώ περίπου 15 χρόνια τα ξαναξ προσπάθησα να τα κόψω 10 φορές τουλάχιστον και είναι σχεδόν απίθανο αυτήν την στιγμή έχω να πάρω 5 ημέρες και νιώθω να πνίγομαι και το χειρότερο που άκουσα είναι ότι για να αποτοξινωθει το σώμα από τα ξαναξ περνει 3 έως 6 μήνες,δεν σκοπεύω να τα κόψω μόλις βρω θα πάρω πάλι και θα συνεχίσω την σίγουρη και ήρεμη ζωή που μου δίνουν

      Διαγραφή
  6. Φιλη nikoletta ειμαι και,γω πανω κατω στη φαση τι δικη σου, με τη μονη διαφορα οτι εγω ημουν 7 χρονια κ στη μεθαδονη,και 2 στη βουπρενορφινη. Τωρα οσο εχει να κανει με τα vulbegal-hipnosedon το μονο που μπορεις να κανεις εσυ, ειναι να παρεις την αποφαση και να αρχισεις τη σταδιακη μειωση αλλα οταν λεμε μειωσει τ εννοουμε σε σημειο ν παιρνεις ενα τεταρτο ισα ισα για να (ξεγελας) τον εγκεφαλο σου. Κι'αν εισαι κ στη βουπρενορφινη οπως λες, δεν θα καταλαβεις το παραμικρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φιλη nikoletta ειμαι και,γω πανω κατω στη φαση τι δικη σου, με τη μονη διαφορα οτι εγω ημουν 7 χρονια κ στη μεθαδονη,και 2 στη βουπρενορφινη. Τωρα οσο εχει να κανει με τα vulbegal-hipnosedon το μονο που μπορεις να κανεις εσυ, ειναι να παρεις την αποφαση και να αρχισεις τη σταδιακη μειωση αλλα οταν λεμε μειωσει τ εννοουμε σε σημειο ν παιρνεις ενα τεταρτο ισα ισα για να (ξεγελας) τον εγκεφαλο σου. Κι'αν εισαι κ στη βουπρενορφινη οπως λες, δεν θα καταλαβεις το παραμικρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλη nikoletta ειμαι και,γω πανω κατω στη φαση τι δικη σου, με τη μονη διαφορα οτι εγω ημουν 7 χρονια κ στη μεθαδονη,και 2 στη βουπρενορφινη. Τωρα οσο εχει να κανει με τα vulbegal-hipnosedon το μονο που μπορεις να κανεις εσυ, ειναι να παρεις την αποφαση και να αρχισεις τη σταδιακη μειωση αλλα οταν λεμε μειωσει τ εννοουμε σε σημειο ν παιρνεις ενα τεταρτο ισα ισα για να (ξεγελας) τον εγκεφαλο σου. Κι'αν εισαι κ στη βουπρενορφινη οπως λες, δεν θα καταλαβεις το παραμικρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά τα χάπια μου διελυσαν τη ζωη... Χειρότερα από την ηρωινη ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγω παιρνω ζαναξ απο τον Ιανουάριο του 2015 0.5mg μαζί με τσιπραλεξ τον 20mg για αγχωδη διαταραχή κ πανικό. Τα σταμάτησα σταδιακά το καλοκαίρι του 2015 αλλά τον δεκεμβριο ειχαμε ενα σοβαρό τροχαίο οπου εχασα την μάνα μου οποτε τα ξαναρχισα όταν βγηκα απο το νοσοκομείο.. Μέρες μέρες είμαι καλά κι αλλες νιώθω κάποια απο τα συμπτώματα που αναφέρει το άρθρο. Θεωρώ οτι το διάστημα που τα παίρνω σχετικά μικρο για να έχω εξάρτηση. Φυσικά παίρνω συμβουλες από τον ψυχολόγο που πήγαινα κ πηγαίνω. Ομολογώ οτι ορισμένες φορές το παρακανα με τα ζαναξ. Αλλά ο γιατρός δεν μου τα είπε τόσο τραγικά όπως παρουσιάζονται εδώ.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για αλλη μια φορα οι γιατροι εχουν δικιο οταν λενε μην διαβαζετε για αυτα στο Internet θα σας κανουν να τρελαθειτε πριν την ωρα σας!ολα αυτα που περιγραφει το αρθρο εγω τα ειχα πριν τη χρηση αυτων των φαρμακων...με τη συμπληρωση 2 μηνων και που τα παιρνω ολα αυτα εχουν περασει και με την σωστη ψυχοθεραπεια εστιαζεις και προσπαθεις να λυσεις το προβλημα μειωνοντας σταδικα την χρηση των φαρμακων σε συμφωνια παντα με τον γιατρο που σε παρακολουθει!και η αντιβιωσεις κανουν τεραστιο κακο στα παιδακια σας που τις δινετε για μια απλη ιωση αλλα εκει δε τρεχει τιποτα.σταματηστε να κατηγορειτε και να αναπαραγετε μισες αληθειες για να συμπληρωσετε ενα αρθρο.υπαρχει κοσμος που τα διαβαζει και πανικοβαλεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ψυχολόγοι δίνουν νόμιμη ηρωίνη γιατί οι βενζοδιαζεπίνες εχουν τον ίδιο βαθμό εξάρτησης. Τι σχέση έχει το προηγούμενο με τους μηδαμινούς κινδύνους των αντιβιωτικών; Εδώ παίζονται οι ζωές των ασθενών.

      Διαγραφή
  12. Ότι θα συγκρίνουμε τις αντιβιώσεις με τα αντικαταθλιπτικά;; χωρίς σχόλιο!
    Λοιπόν, είμαι 35 χρόνων αντρας και έπαιρνα cipralex των 20 , xanax 0,5 Κ stilox του 1mg. Πραγματικά το άγχος οι αϋπνίες που τις είχα από παιδί και οι κρίσεις πανικού σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έφυγαν!!
    Ωστόσο μετά από παρα πολλούς μήνες διαπίστωσα πως ναι όλα καλά Κ όμορφα αλλά δεν είχα αυτή τη ζωντάνια που έβλεπα στους φίλους μου.
    Χωρίς να συμβουλευτω την γιατρό μου αποφάσισα να τα κόψω μαχαίρι μιας και δεν ειχα η δεν θυμόμουν τις παρενέργειες!
    Το πρώτο βράδυ κιολας, στριφογυρναγα στο κρεβάτι, ίδρωνα Κ με έπιασαν ταχυκαρδίες!
    Έλεγα όχι δε μπορεί! Δεν άλλαξε κάτι στη ζωή μου για να αρχίζω να αγχώνομαι..
    Το πρωί στη δουλειά ένιωθα ναυτίες, μου έρχονταν αναγούλες, τα χέρια μου ίδρωναν απειρα Κ άρχιζα να μην εστιάζω καλά..
    Κ πάλι έλεγα όχι δεν είναι δυνατόν! Θα τα καταφέρω δεν μπορεί ... δεν άλλαξε τίποτα στη ζωή μου όλα είναι μια χαρα...
    Από το γραφείο στο σπίτι πίστευα πως δεν θα έφτανα. Η καρδιά μου κοντεβε να σπάσει, ηθελα να ξεράσω, τα χέρια μου ήταν λες Κ τα είχα βουτήξει στο νερό!
    Δεν μπορούσα να φάω, αλλά το έκανα... πήρα ένα τετράδιο Κ έγραφα τι ένιωθα και αυτό για να θυμάμαι τι τράβηξα βγαίνοντας από τον υποτιθέμενο παράδεισο!
    Να ένα απόσπασμα.
    Η ώρα είναι τρεις το πρωί, η καρδιά μου κοντεβει να σπάσει, είμαι μούσκεμα.. δεύτερη φορά αλλάζω τα σεντόνια.. δεν βλέπω καλά και ζαλίζομαι.. άγχος πολύ άγχος, τρίτο βράδυ που δεν κλείνω μάτι. Νιώθω ότι θα καταρρεύσω.
    Δεν κατέρρευσεα όμως, όπως δεν κράτησαν πολύ τα συμπτώματα αυτά. Οκτώ μήνες εντατικών φαρμάκων, με παρενέργειες τρελες στη διακοπή τους που ομως μετά την τέταρτη μέρα άρχιζαν να κοπαζουν.
    Ένα απόσπασμα από την έβδομη ημέρα.
    Κοιμήθηκα, όχι πολύ αλλά κοιμήθηκα!
    Σήμερα νιώθω καλά, καλύτερα απ ότι με τα χάπια!
    Είναι σαν να βλέπω πιο έντονα τα χρώματα Κ να ακούω καλύτερα! Αυτό ήταν!
    Έχουν περάσει τρεις χρόνια από τότε.
    Ποτέ ξανά!
    Πρέπει να λυγίσουμε τελικά για να μπορέσουμε να σηκωθούμε!
    Αλλιώς με την βοήθεια των χαπιών πέφτουμε.
    Λυπάμαι που θα το πω αλλά ναι, τα συμπτώματα όταν τα έκοψα ήταν τραγικά, νόμιζα ότι ερχόταν το τέλος!
    Αλλά ερχόταν το τέλος για αυτά τελικά Κ όχι για μένα!
    Δεν προτείνω σε κανέναν να κάνει ότι Κ γω, μοιράζομαι την εμπειρία μου αναφορικά με τις παρενέργειες και την δύναμη που όλοι έχουμε μεσα μας! Το μόνο που θα μπορούσα να πω με σιγουριά είναι πως, θα εκπλαγείτε με την δύναμη που κρύβεται μεσα σας!
    Φιλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 8μηνες στεντον κ μινιτραν...τα εκοψα κ ΠΕΡΝΏ ένα τεταρτακι στεντον τελευταία εβδομάδα.. ..ποτε φεύγουν εντελώς οι παρενέργειες καπταιν?

      Διαγραφή
    2. Τα συμπτώματα μετά την διακοπη είναι άστα να πάνε πάντως.. . Για μένα μιλάω.

      Διαγραφή
    3. Τι ωραίο και ενθαρρυντικό μνμ.δηλαδη εγώ που έχω κόψει το zoloft που τομαζι με άλλα αντικαταθλιπτικά όχι όλα μαζί δοκίμαζα πιο μου κάνει για είκοσι χρόνια και τώρα πάω για έξι μήνες χωρίς αυτά να ελπίζω ότι θα τα καταφέρω;

      Διαγραφή
  13. Παιρνω χαnax απο το 2010 ξεκινησα με 0.25 και εφτασα 1mg 4/5 την ημέρα χωρίς να με πιάνουν και αυτα προσπαθώ να τα κόψω εχετε δικιο ειναι φοβερή η εξάρτηση τους και τα δίνουν με τέτοια ευκολια απαράδεκτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παιδια που μπορω βρω το βιβλιο στα Ελληνικα ? ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ημουν νια και γερασα. Εξαρτημενη απο βενζοδιαζεπινες για να κοιμηθω, εχοντας παρει σχεδον τα παντα μπορω να σας πω με σιγουρια οτι το xanax ειναι το πιο επικινδυνο απο ολα. Το επαιρνα το βραδυ 1 γρ, με κοιμηζε για λιγες ωρες και με ξυπνουσε. Την.ημερα ειχα ταραχη και υπερενταση. Πως να κοιμηθω το επομενο βραδυ? Ετρεμαν τα χερια μου. Βιωνα στερητικο συνδρομο στην.διαρκεια της ημερας (αφου κραταει λιγες ωρες). Με δυσκολιαωτο γυρισα στο stedon κ τουλαχιστον κοιμαμαι. Δυστυχως εφτασα να παιρνω πολυ ...Προσφατσ περσσα και εγκεφαλικο επεισοδειο και ειμαι 47 χρονων. Αδερφια, μαςς δηλητηριάζουν οι γιατροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βασίλης.Περνω.stedon.20.χρονια.μπορει.να.μου.πει.καπιος.πως.μλορω.να.τα.κοψω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
    οι γιατροι προσπαθουν να κανουν επιδειξη γνωσεων οτι ξερουν καλα το θεμα
    δεν δινουν συμβουλες αλλα προσπαθουν να μας δειξουν οτι ειναι επιστημονες
    οταν πχ πας στο ιντερνετ να βρεις καμμια συμβουλη μακρια απο την συντεχνεια
    των γιατρων δηλ ρε μαλακα δεν κανεις μαθημα σε φοιτητες τι θελω να πω εδω
    αν θελεις μια συμβουλη για το προβλημα σου και πας πχ σε σελιδα που γραφει ιατρος
    αρχιζει και αναλυει το θεμα θελωντας να δειξει οτι ειναι ο μεγαλυτερος επιστημων..
    απατεωνες προσπαθουν μην χασουν τον πελατη..μακρυα απο αυτους ειναι επαγγελματιες ευρωμαζοχτες μαζευουν ευρω.......οπου αλλου εκτος απο γιατρους απατεωνες ..μονο λεφτα
    θελουν και ψαχνουν και πιθανων αμα διαβασουν το αρθρο αυτο να με ξυλωσουν
    ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΠΑΙΔΙΑ
    ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΣΟΥ,,, ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φοβήθηκα! Περνώ πολλά χρόνια χαναχ. Θέλω να το κόψω σιγά σιγά. Δεν ξέρω ακριβώς το τρόπο. Θα δοκιμάσω με το Valium.

    ΑπάντησηΔιαγραφή